Πολλά κείμενα σε ένα κείμενο. Ένα κείμενο.

Είχαν μαζέψει τα λεφτά για το road trip. Και το ταξίδι ξεκίνησε. Στο αεροπλάνο τραβούσε τα δικά του χέρια να την αγκαλιάσουν . Στο motel τριβόταν στο δικό του πούτσο.  Έξω, απολάμβανε τα βλέμματα άλλων πάνω της. Και τα βλέμματα άλλων πάνω του.

Εκείνη δεν την αγκάλιαζε πια. Από πολύ καιρό. Είχαν μεγαλώσει εδώ και καιρό. Πολύ μεγάλες δηλαδή. Αγκομαχώντας να μείνουν κορίτσια.

Εκείνον, όχι αυτόν, τον άλλον, τον αγκάλιαζε. Έκανε όλα τα ψεύτικα εύκολα. Γιατί όχι;

Τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού τους. Τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού τους, σκεφτόταν την επιστροφή. Τη ζωή μετά την επιστροφή . Τη ζωή της. Τη φυγή από τη μοναξιά.

Είχε πραγματοποιήσει το όνειρό της να οδηγήσει το κάμπριο αυτοκίνητο. Με  λευκό πουκάμισο, γυμνή, τσιγάρο (κι ας το χε κόψει από καιρό) κι ένα gin στο χέρι. Για να τη βγάλουν φωτογραφία και να την κοιτάζουν. Ο ένας με καύλα στο βλέμμα του, ο άλλος με ειλικρινή και την πιο ευγενική κατανόηση.  Κι εκείνη, τρέχοντας δίπλα της. Να μείνουν κορίτσια. Χωρίς να της κρατά το χέρι.

Έτσι κι αλλιώς μόνο αυτός υπήρχε μέσα της. Και ίσως μόνο αυτός να υπάρξει ποτέ. Μέσα της.

Πότε ξεχάσαμε πως είναι ωραίο να μεγαλώνεις; Ίσως  όταν ξεχάσαμε πως είναι ωραίο να χορεύεις νηφάλιος. Χωρίς τσιγάρο στο χέρι. Μα, αυτό δεν ήταν όταν μεγαλώσαμε; Πόσες φορές ζήσαμε αληθινό ενθουσιασμό χορεύοντας και μόνο; Χαμογελάσαμε και ουρλιάξαμε χωρίς να σκεφτούμε πολλά;  Όλα στροβιλίζονταν γύρω μας. Η υπόνοια του άλλου. Η υποψία των βλεμμάτων πάνω μας. Η αληθινή μας απορία. Αν μας γουστάρει, αν γουστάρουμε, αν ζηλεύουμε, αν χορεύουμε ωραία. Η υπόνοια του εαυτού μας.

Και μετά μπήκαν σε τάξη. Απέκτησαν στυλ. Ποτό στο χέρι και τσιγάρο. Pre drinking. Να νιώσουμε πάλι παιδιά; Ζωντανοί; Ξέγνοιαστοι θα λεγα. Να κρατήσουμε το παιχνίδι ζωντανό. Έστω και με ουσίες. Να παίξουμε, να το πιστέψουμε. Να το πιστέψουμε. Να πιούμε, πώς αλλιώς; Πόσο ακόμα πιο δύσκολο θα γίνει να πιστέψουμε το παιχνίδι; Να παίζουμε για το παιχνίδι. Χωρίς επίφαση, χωρίς λαχάνιασμα να μείνουμε νέοι. Γυναίκες και άντρες που παίζουνε. Μια φορά στο τόσο. Παίζουνε. Δεν κυνηγάνε τη σκιά τους. Δεν καθρεφτίζονται στα μάτια των άλλων. Δεν αναρωτιούνται για λίγο ποιοι είναι και τι κάνουν.

Χορεύουν, γελάνε, κλαίνε, ξερνάνε, πέφτουν, γελάνε, ξεχνάνε, κοιτάνε, σπρώχνουν, αγκαλιάζουν.  Θέλει να πάρει τη μούρη της και να την τρίψει στην παλάμη της. Τη μούρη στην παλάμη της. Όχι την παλάμη στη μούρη της. Θα της γραπώσει τα μαλλιά δηλαδή και θα αρχίσει να στύβει το κεφάλι της στο άλλο της χέρι. Και να της  χώσει μία αν διαμαρτυρηθεί.

Θέλει να του τρίβεται και να την φασώνει. Σαν να μην πρόκειται να την ξαναφασώσει ποτέ. Έχει ξεχάσει πως μπορεί να μην την ξαναφασώσει ποτέ. Βαριέται να τη φιλάει. Ή τη φιλάει λίγο. Ξέχασε να χάνεται στα χείλη της. Και στην αγκαλιά της. Όλο κάτι θέλει να κάνει. Να σηκωθεί να κάνει κάτι.  Όμως εκείνη δεν θέλει να κάνει τίποτα μερικές φορές. Προυστ, η εικόνα για την απόλυτη ευτυχία που έχει είναι οι δυο τους σε ένα κρεβάτι.  Για πάντα. Να κάνουν ό,τι θέλουν εκεί πάνω. Στο κρεβάτι τους.  Εκείνος δεν το θέλει αυτό.  Αυτήν την θέλει όμως. Απλώς, δεν είναι ίδιοι.

Τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού τους. Τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού τους σκεφτόταν την επιστροφή. Τη ζωή μετά την επιστροφή . Τη ζωή της. Τη φυγή από τη μοναξιά.

Έμεινε εκεί. Άφησε τους άλλους να γυρίσουν πίσω.  Βόλτα. Χρειαζόταν βόλτα. Μόνη. Να ξεχάσει κιόλας αυτήν την εικόνα για το κρεβάτι. Που άλλωστε δε θα ήταν η απόλυτη ευτυχία. Θα ήταν η απόλυτη ασφάλεια. Η απόλυτη έλλειψη μοναξιάς. Και η μοναξιά για αυτήν σήμαινε δύναμη. Ε; Και προσπάθεια και εστίαση. Ίσως μια λύση σε όλα.  Ελπίδα, πάλι ελπίδα. Όχι άλλη ελπίδα.

Θα έκανε βόλτα. Χωρίς καμιά ελπίδα. Μια πολλά υποσχόμενη βόλτα. Υπόσχεση. Ελπίδα. Το μέλλον. Το μέλλον παντού να δίνει  υπόσταση στις κινήσεις μας.  Σηκώνεις το πόδι και το πατάς μέσα στο συρμό. Μεταίχμιο. Σηκώνεις και το άλλο. Μετάβαση (γιατί όχι πάλι μεταίχμιο;).Το πατάς. Μέσα. Μπήκες. Κίνηση. Για.το.μετά.Για.να.πας.εκεί.που.σε.περιμένουν.ρολόι.άργησες.ή.και,όχι.στόχος.ακουστικά.βιβλίο.σκοτώνεις.τημετάβαση.την.αγνοείς.τηνπροσπερνάς.σε.μια.προσπάθεια.να.την.επιταχύνεις.τόσα.βλέμματα.πάνωσου.και.κανένα.βλέμμα.πάνω.σου.όλα.πάνω.σου. Ποια βλέμματα; Τι να τα κάνεις τα βλέμματα. Εσύ όταν ίσως προσέξεις τα ωραία βιβλία, ή τα ωραία πρόσωπα. Ποια βλέμματα. Έκλεισες. Εσύ.τώρα.έχεις.στόχο.στό – χο.  Στον κόκκινο στόχο κάθετί άλλο.καταδικασμένο.αδικημένο.στο περιθώριο. Είσαι.αλλού.δεν.είσαι.εκεί.έχεις.στόχο.στό-χο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s