Πάλι

ποιες σκέψεις μας αποκοιμίζουν; μικρό παιδί που φοβάται να κοιμηθεί μόνο του και ακολουθεί τη συμβουλή: σκέψου ωραία πράγματα, τα καλοκαίρια σου εκεί. Τώρα , κοιμάται μόνη της, μεγάλη κοπέλα. Τόσο μεγάλη που θέλει να κοιμάται μόνη της και την ενοχλούν όλοι οι άλλοι. Σχεδόν. Οι άπιαστες στιγμές πριν από τον ύπνο. Αν ήταν εικόνα θα ήταν ένας αργός στρόβιλος που παραμορφώνει. Αν ήταν μουσική θα ήταν από ηλεκτρικό πριόνι. Κάπως έτσι γίνονται οι σκέψεις από συνειδητές, σκέψεις ύπνου και από λογικές και πραγματικές, γίνονται ιστορίες και χάδια. Είναι ευγνώμων που μπορεί και αποκοιμίζει τον εαυτό της. Σε αυτόν ευγνώμων. Οι πιο ωραίες σκέψεις. Οι πιο ωραίες της ημέρας ίσως. Μην σε ξυπνήσουν μόνο ενώ σε παίρνει ο ύπνος. Ενώ γίνεται αυτή η αργή μεταμόρφωση. Μην σε ξυπνήσουν όμως. Σου χουν πάρει την πιο γλυκιά στιγμή, Μην σε ξυπνήσουν γιατί θα θυμάσαι λίγο από ό,τι είδες. Και θα είναι ακόμα πιο αλλόκοτες τότε. Πιο άπιαστες. Πιο ψηλά. Ολόδικες σου. Άυλες. Αστείες. Αλλά όχι. Είναι αυτές οι σκέψεις.

Και ίσως αυτή να είναι η χειρότερη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω για αυτήν την αίσθηση που σε βάζει για ύπνο.

ποιος φόβος μας τραβάει από την εξώπορτα το σπιτιού μας το βράδυ;

ποια βιβλία μπαίνουν στη ζωή σου; Οι ήρωές τους, νέοι φίλοι . Μέχρι να γυρίσεις την τελευταία σελίδα. Ύστερα μακρινοί παλιοί φίλοι που τους θυμάσαι ανά καιρούς. Σε μια συζήτηση με τους νέους φίλους σου. Όταν θες να τους πεις τη μοναδική σου εκείνη  παλιά εμπειρία. Φίλοι παλιοί που δεν πρόδωσες ποτέ. Παρ’ όλο που σκάσανε τα μυστικά σας για χάριν μίας αφελούς αφορμής. Χάριν μίας στιγμής που νόμιζες πως έλεγες κάτι και επικοινωνούσες πραγματικά. Φίλοι που έχασες, που ξέχασες μια μέρα. Γιατί πήγες να τους μοιραστείς. Και αυτοί οι φίλοι δεν μοιράζονται. Εσένα πρόδωσες.

Τι είχε αυτή η κοπέλα από το Deathproof; Τι είχε που σε κάνει να τη θυμάσαι ακόμα; Τι σε έκανε να πεις «εγώ θα ήμουν αυτή»; Και πόσο δεν θα θελες να ήσουν αυτή; Μα να ‘σαι δίπλα της και να την δεις. Να την κοιτάς. Αλλά μην ξαναβάλεις την ταινία. Γιατί θες να θυμάσαι μόνη σου και να αλλοιώνεις όλο και πιο πολύ την εικόνα των σταυρωμένων της ποδιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s