Ωδή

Στον κήπο μας έχουμε σκυλάκια, τρία. Είναι χαρούμενα και ζητάνε όλη την ώρα παιχνίδια. Με ενοχλούν και με γεμίζουν τύψεις. Αλλά μετά οικτίρω αυτούς που τα χαίρονται υπερβολικά πολύ και νιώθω καλύτερα.

Και γάτες που δεν μας δίνουν σημασία. Γι’ αυτό τις προτιμώ. Μόνο μία μπαίνει στο σπίτι. Την κοιτάω και ζηλεύω την ξάπλα της στο τιρκουάζ μαξιλάρι του σαλονιού. Με κάνει να θέλω να αμπαρωθώ κάτω από τα σεντόνια μου. Να πενθήσω μόνη.

Στην αυλή μας, έχουμε τσαλαπετεινούς. Έχουν ένα κόκκινο λοφίο και όταν ανοίγουμε την πόρτα να τους δούμε καλύτερα, ανοίγουν και αυτοί τα φτερά τους για να φύγουν. Και τότε απλώνουν το ασπρόμαυρο κάλλος τους. Και εγώ από όλα τα χρώματα των λουλουδιών που φυτεύει ο μπαμπάς μου διαλέγω αυτό το ασπρόμαυρο μάλλον.

Από τον ηλιόλουστο κήπο, προτιμώ το δωμάτιό μου. Από τα σκυλίσια χάδια τις σειρές στο pc. Από τις στιγμές με τους γονείς μου πάλι το pc. Από αυτόν τον κήπο, το κέντρο της πόλης. Από τον ήλιο που φωτίζει και ζεσταίνει το βασίλειο του μπαμπά μου, τον ήλιο που προσπαθεί με μανία να τρυπήσει τα κτίρια και να φωτίσει τα ανήλιαγα σοκάκια. Με ακτίνες – ξίφη. Όπου τελικά φτάνουν, καίνε τόσο πολύ, που κάνουν τα πάντα να ιδρώνουν κάτω από τον ανελέητο καλοκαιρινό ήλιο στην Αθήνα.

Δεν έχω μπάλες στον κήπο μου. Τα κοριτσάκια τα απογεύματα πηγαίναμε βόλτα στην πόλη και δεν παίζαμε μπάλα σαν τα αγοράκια. Φορούσαμε καμιά φορά τακούνια και τριγυρνούσαμε στον κήπο. Ντυνόμασταν νύφες. Καπνίζαμε χαρτί Α4. Πουλούσαμε σύκα στους περαστικούς και παίζαμε την οικογένεια. Παρακαλούσαμε τις μαμάδες μας να μας δώσουν πιάτα να πλύνουμε. Κι εκείνες μας δίναν πλαστικά πιάτα καθαρά μεν , αλλά πιο αληθινά από τα κουζινικά μας τουλάχιστον.

Και τώρα όποτε νιώθω την χαρά του παιχνιδιού, δεν είναι τόσο εύκολο να πάω να παίξω με τους φίλους μου. Γιατί οι φίλοι μου ξέρουν να παίζουν ενώ εγώ όχι. Μόνο ένας με παίζει καμιά φορά. Αλλά ξέρω πως θα ταν ωραία.

Το ποδήλατο στον κήπο μου κάθεται. `

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s